Vidundere af renters rente

Albert Einstein kaldte renters rente “den største opfindelse af hele tiden.” Det er selv blevet refereret til som “Ottende vidunder i verden.” Tricket er at fÃ¥ denne enorme kraft arbejder for dig ikke imod dig.
Er renters rente æder en stor luns af din indtjening? Hvis du vedligeholder en løbende balance med et kreditkortselskab, renters rente koste dig meget mere, end du sikkert indse.
Lad os starte med grundlæggende interesse, som er et gebyr, som du betaler til en långiver for privilegiet at låne hans penge. Denne interesse er knyttet til det oprindelige beløb på en aftalt ved sats. Renters rente beregnes på balance skyldige plus eventuelle tidligere renteudgifter. Så finde du dig selv betale renter på interessen. Denne blanding effekt fortsætter, indtil det næsten tager på sit eget liv. Kreditkort långivere aflivning gøre en at lægge dette princip til at arbejde for dem. Lad mig illustrere.
Antag, at du bærer en saldo på $1.000 på et kreditkort med en 15% APR. Hvis du betaler kun et minimum hver måned, kunne du tænkes gnave væk på denne gæld for over 25 år og ender med at tilbagebetale en alt over $3.400! Hvis på den anden side, kunne du forpligte dig til at betale $100 per måned, denne gæld ville blive udslettet i mindre end et enkelt år og interessen ville komme til en meget mindre offensiv $75.
Nu lad os se på hvad der ville ske, hvis du tog $1.000 og sætte den på arbejde for dig i stedet for imod dig. Lad os antage, at du er i stand til at holde dine hænder væk fra denne penge og bare lade det sidde og tjene 6% interesse forstærket årligt. Efter 12 år, vil dine penge har fordoblet uden du tilføjer en ekstra krone!
Du kan hurtigt finde ud af i dit hoved, hvor lang tid det tager for en sum penge til det dobbelte ved at anvende “Rule of 72.” Du bare tage uanset hvilken rente du tjener (6% i dette tilfælde) og opdele den i 72. Resultatet bliver antallet Ã¥r kræves for at fordoble dine penge. (72/6 = 12 i vores eksempel)
Du kan anvende reglen baglæns så godt. Lad os sige du har et engangsbeløb på $5.000, som du gerne vil vokse ind i $10.000 i 8 år. Du skulle finde en investering, der betaler 9% renters rente. (72/8 = 9). Hvis det bedste du kan finde en 8% afkast af dine penge (hypotetisk set), vil så det tage dig 9 år at fordoble dine penge. Ikke dårligt for bare at lade det sidde der!
Nu lad os antage at du ønsker at hjælpe vækstrate langs, så du tilføje et ekstra hundrede dollars til denne konto kun en gang om året. Ved udgangen af 12 år, vil du nu have $3.800. Hvis du kunne disciplinere dig selv nok til at tilføje $200 om året, vil du finde dig selv med næsten $5600. At se dine penge vokse som dette kan godt lokke dig til at investere flere penge hver måned og virkelig høste fordelene af dette velstandsskabende princip. Og der er flere gode nyheder. Disse eksempler viser, hvad der sker, når din investering forbindelser årligt. Nogle institutioner er mere generøs, compounding din interesse kvartalsvis, månedligt eller endda daglige.
Det er temmelig klart, hvilken ende af renters rente-princippet du ønsker at være på. Det første skridt mod vinderne circle er at betale din eksisterende gæld. Selv hvis du allerede har problemer med at gøre enderne mødes, kan en simpel $1 tilføjelse til et minimum betaling betydeligt forkorte livet af dette lån. Det er rigtigt, bare én dollar. Du vil ikke gå glip af det og det ville være det værd. Husk den kompoundering effekt. Og når du er ude af gæld, der er ingen minimum for at tjene renters rente. Ethvert beløb, som du kan afsætte vil gøre. Du behøver ikke at være Donald Trump eller Bill Gates for at drage fordel af renters rente. Det kan gøre underværker for os alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.